Atv Hz. Ömer Dizisi 1. Bölüm Fragmanı 20 Temmuz 2012 | Fragman Videosu

hz ömer yeni dizi izle, atv hz ömer izle, 20 temmuz atv hz ömer izle, 20.7.2012 hz ömer dizisi izle, 20.7.2012 hz ömer izle video, hz ömer fragmanı izle, atv tv hz ömer dizisi izle 20 temmuz2012, hz ömer 20 temmuz tarihli yayını izle


MBC kanalında yayımlanacak ”Hz. Ömer” dizisi, sosyal paylaşım sayfalarında gündem oldu. Müslümanların ikinci Halifesi Hazreti Ömer bin Hattab’ın tasvir edilerek canlandırılması ise büyük eleştiri aldı. Dizi’nin atv’de yayınlanmaya başlayacak olması ise Türkiye’de yepyeni bir tartışmanın perdesini araladı.
Facebook ve Twitter sayfalarında diziyle ilgili özel başlıklar açılırken, dizinin yayına sokulmaması için Müslümanlara çağrıda bulunuldu.
Ayrıca yapım aşaması tamamlanan dizinin, Endonezya ve Türkiye’de dublajı tamamlanarak Ramazan ayı içerisinde yayına gireceği bildirildi.
Filmle ilgili görüş bildiren Suudi din adamları, İslam Peygamberi’nin ve halifelerin filmde tasvir edilmesinin caiz olmadığı görüşünü dile getirdi.
İslam dünyasının fetva konusunda önem atfettiği El Ezher’e bağlı İslami Araştırmalar Merkezi adına açıklamada bulunan Ahmed El Hatip, filmin yayımlanmasına karşı olduklarını açıkladı.
El Hatip, İslam Peygamberi Hz. Muhammed ve sahabelerine saygı gösterilmesini isteyerek, filmlerde bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
Mısırlı bir avukat ise ”Ömer” dizisinde Hz. Ömer’in canlandırılmasının dinen caiz olmadığı gerekçesiyle dava açtı.
HAYRETTİN KARAMAN: AYKIRI İÇERİK YOKSA DİZİ FAYDALI OLUR
Diziyi izlemediğini ve içeriğini bilmediğini söyleyen Prof. Dr. Hayrettin Karaman ise, eğer dizide Hz. Ömer’in saygınlığını zedeleyecek bir husus olursa bu konunun tartışmaya gerek olmadan sakıncalı olacağını söyledi. Karaman aykırı içerik, gönülleri incitecek bir durum olmazsa dizinin faydalı bile olabileceğini söyledi. Prof. Karaman 70′li yıllarda İslam dünyasının önemli isimlerinin canlandırıldığı bazı tiyatro eserlerinin oynandığını söyledi.
“ÇAĞRI” FİLMİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Kendisinin de seyrettiği bir tiyatroda Hz. Ebubekir’in canlandırıldığını anlatan Hayrettin Karaman ‘Çağrı’ filmini de hatırlattı. Filmde Hz. Hamza’nın Anthony Quinn tarafından canlandırıldığını hatırlatan Karaman, dizide sahabenin bir artist tarafından canlandırılmasının sakıncalı olmadığını belirtti.
Karaman ‘Çağrı filmi çok beğeni kazandı. Çok iyi tesir etti. Müziği birçok insanın telefonlarındadır. O dönemde El Ezher alimleriyle görüşüldü. Film hakkında olumsuz yorum olmadı’ dedi