Mehmet Ali Birand vefat etti

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand' dan kötü haber geldi. Dün safra kesesindeki stent değişimi için ameliyat olan Birand'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi.


Bu sabah saatlerinde Mehmet Ali Birand'ın halen tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bu iddialar üzerine Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, ''Mehmet Ali Birand hastanemizde yatmakta olup, yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir'' denildi.

Safra yollarındaki sorun sebebiyle Özel Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Birand’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öne sürüldü. Hastane yetkilileri dün yaptığı açıklamada Birand’ın safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçirdiğini ve gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlendiğini açıklamıştı.

KANAL D HABER KOORDİNATÖRÜ SARILAR: BİRAND'IN DURUMU KRİTİK

Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuyla ilgili, ''Şu anda beyin ölümü söz konusu değil, tedavisi devam ediyor ama durumu kritik'' dedi.

Sarılar, Amerikan Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada,Birand'ın hastaneye hastaneye rutin, her zaman olabilen bir stent değişimi için geldiğini ifade ederek, daha önce safra kesesindeki akışkanlığı sağlamak için bir stent takıldığını, bunun kolay bir ameliyat olduğunu kaydetti.

Birand'ın dün de aynı operasyon için hastaneye yattığını bildiren Sarılar, şu bilgileri verdi:

''Yine stent, çok kolay bir ameliyatla kısa sürede değiştirildi. Fakat o anda kalbinde bir komplikasyon meydana geldi. Dolayısıyla ameliyathaneden hemen yoğun bakıma alındı. Şu anda yoğun bakımda devam ediyor tedavisi. Başhekim Ömür Bey'in söylediği ile ifade ediyorum, şu anda beyin ölümü söz konusu bile değil, tedavisi devam ediyor ama durumu kritik. Ailesi yanında, yoğun bakımda. Ben de girdim çıktım. Makinelere bağlı olarak yoğun bakımda tutuluyor. Aile, herkesin duasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerçekten herkesin duasına ihtiyacımız var. O bizim meslek büyüğümüz. İnşallah aramıza dönecek, inşallah iyi haberini alacağız.''

Gazetecilerin, ''Enfeksiyon mu var?'' sorusu üzerine, Sarılar şunları söyledi:

''Enfeksiyonu karıştırmayın. Çünkü bu stentten dolayı zaman zaman enfeksiyon oluyordu. Zamanı gelince enfeksiyondan dolayı değiştiriyorlardı. Enfeksiyon orada tespit edilmişti. Zaten onu kurutmadan stenti takmıyorlar. Yani stentle ilgili bir ameliyat için gelmişti. Çok basit 20-25 dakika süren bir ameliyattı. Ve o ameliyatlardan, o stent değişimlerinden sonra gelip bülten sundu daha önce.''

Süleyman Sarılar, bir soru üzerine de doktorların, Birand'ın rahatsızlığının stentle ilgisi olmadığını belirttiklerini anlatarak, ''Teknik açıklamayı doktorlar yapacak. Bize 'Stent değişimiyle kalbinde meydana gelen komplikasyonun doğrudan bir bağlantısı yok' dediler'' ifadelerini kullandı.

Bilgi kirliliğine ilişkin sorular üzerine de Sarılar, bilgi kirliliğinin nereden kaynaklandığını bilmediğini ifade etti.

OĞLU UMUR BİRAND ÖLÜM HABERİNİ YALANLADI

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, babasının ölüm haberlerini yalanladı. Umur Birand, babasının Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler" dedi.





Meslektaşları hastaneye akın etti

Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın ölüm haberinin yayılması üzerine çok sayıda meslektaşı hastaneye akın etti.

Safra yollarındaki sorun sebebiyle Özel Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Birand’ın vefat ettiği haberi sosyal medyada geniş yer buldu. Bunun üzerine Birand’ın sevenleri ve meslektaşları tedavi gördüğü hastaneye geldi. Birand’ın meslektaşlarının üzgün oldukları gözlendi. Hastane önünde hareketlilik devam ederken, yetkililer Birand’ın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini, gelişmelerle ilgili kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.

BÜLENT ARINÇ'TAN BİRAND AÇIKLAMASI

İstanbul'da bulunması nedeniyle Amerikan Hastanesine gelerek, Birand'ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Arınç, Birand'ın yoğun bakımda olduğunu ve hayatını kaybettiği yönündeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.


Mehmet Ali Birand  vefat etti,Mehmet Ali Birand Öldümü,Mehmet Ali Birand nasıl vefat etti,Mehmet Ali Birand ne zaman vefat etti