Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan nasıl öldü?


Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan nasıl öldü?


Hürrem Sultan nasıl öldü?
Hürrem Sultan, Muhteşem Yüzyıl'ın bu akşam yayınlanacak bölümünde ölüyor. Hürrem Sultan'ın ölüm nedeniyle ilgili ise pek çok rivayet dolaşıyor.
Osmanlı tarhine pek çok ilke öncülük eden Kanuni Sultan Süleyman'ın resmi nikahlı eşi Hürrem Sultan'ın yaşamına ilişkin merak ve ilgi Star TV ekranlarından yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle birlikte artış gösterdi.
Hürrem Sultan'ın bu hafta yayınlanacak bölümde hayata veda edecek olması Hürrem Sultan'ın ölüm nedenine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi. Milliyet'ten Esengül Demirbaş, Hürrem Sultan'ın neden öldüğünü tarihçilere ve doktorlara sordu.
İşte yanıtlar:


- Prof. Dr. İlber Ortaylı (Galatasaray Üniversitesi): Hürrem Sultan kalp hastasıydı, o yüzden öldü. Başka bir rivayet falan yok. O dizileri seyredip de başka bir şey aramayın arkasında. Diziler kafanızı karıştırmasın. Hiç anormal bir durum yok.
- Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil (Marmara Üniversitesi Tarih...

daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl 30 nisan çarşamba hürrem sultanın ölüm sahnesi , Muhteşem Yüzyıl hürrem öldü , Muhteşem Yüzyıl hürrem sultan neden öldü , Muhteşem Yüzyıl hürrem sultan öldü 30 nisan çarşamba , Muhteşem Yüzyıl hürrem sultan öldüğünde çalan şarkı , Muhteşem Yüzyıl hürrem sultan ölüm nedeni